Skip to content

DONATIONSPAKET

 

Ett stöd som varar länge
och ger värde till många.

Better Globe förändrar hela konceptet för välgörenhet.

 

Med lönsamma affärsprojekt.

Är Better Globe en ”välgörenhetsorganisation”?  Till stora delar påminner vi om en välgörenhetsorganisation, men det är vi inte.

Vi tror på verksamhetsmässiga drivkrafter och att människor mår bäst av att få hjälp med att själva ta sig ur en besvärlig situation.

Det är ingen överdrift att säga att de flesta försök att bekämpa fattigdomen i Afrika har misslyckats. Enligt vår uppfattning finns det två huvudskäl till det:

De pengar som ges och lånas ut till Afrika spenderas inte på aktiviteter som skapar företagande och hållbar utveckling för människorna.

Välgörenhet baseras på människors vilja att ge istället för på lönsamma sätt som ökar intresset för att hjälpa.

Vi vill etablera en hållbar framtid

Det finns inget enkelt sätt att ändra Afrikas infrastruktur, människors invanda tankemönster och sätt att göra saker på över en natt. Det kommer att ta generationer och man måste börja med de yngre.

Utbildning är nyckeln till att lära sig hur man kan leva och agera på ett bättre sätt för ett bättre liv. Människor i fattiga länder i Afrika behöver hjälp med sina grundläggande behov och för att kunna starta sina egna verksamheter som leder till att deras inkomster ökar och på så vis kan de höja sin levnadsstandard.

Better Globe har satt samman ett väldigt intressant donationspaket, vilket kommer att revolutionera effektiviteten av välgörenhet så som vi känner till den idag.

Donationspaket

Better Globes donationspaket innehåller:

  • Två träd som doneras
  • Två Better Globe träd till mottagaren av gåvan, som ger vinst
  • 500 liter vatten
  • 1.5 Euro för skoluppbyggnad
  • 1.5 Euro för mikrofinansiering projekt

Visionen

Better Globes vision är att utrota fattigdomen och korruptionen i Afrika.

Donationspaketet består av följande delar:

Två träd som doneras
Två träd doneras till de fattiga bönder som är bosatta i omgivningarna runt våra plantager eller till någon av alla de organisationer som de driver med mål som ligger i linje med Better Globes värderingar.

500 liter vatten
Varje donationspaket innehåller 500 liter vatten som skänks bort till de bönder som är bosatta runt plantagerna. Vattnet kan användas både till människorna och till de småskaliga jordbruken.

€ 1,50 till skolverksamheten
€ 1,50 skänks till en speciell fond med pengar som används för att bygga skolhus och rusta upp befintliga skolor i området runt plantagerna. Det ger indirekt familjerna runt om plantagerna möjligheten att låta sina barn gå i skolan och få en utbildning.

€ 1,50 till mikrokrediter
Från varje donationspaket avsätts 1.50 € till våra mikrokrediter och mikrofinansiering. Genom att både utbilda och ge bönder möjlighet till mikrolån kan vi ge dem möjlighet att försörja sig själva och sina familjer.

Två träd till dig för din avkastning
Två avkastningsträd som du äger och som planteras i Better Globes plantage. Det är dessa två träd som ger dig en avkastning under loppet av 20 år med start från det 5:e året.

Bra erbjudande

Ett bra erbjudande är att månadsspara i 10 träd och 1 donationspaket varje månad. Gör man det under året får man 20 bonusträd i slutet av året av Better Globe.

Det ger en genomsnittskostnad per träd på 16,31 € vilket är lite billigare än att köpa träd i ”lösvikt” för 17 €. Här finns en liten instruktion om hur man gör (pdf)->

Klicka på bilden, information i nytt fönster.

Köp träd direkt hos Better Globe

Nedan finns länk till Better Globe’s hemsida där du direkt skapar ditt konto och kan börja månadsspara eller göra investeringar.

Har du frågor och/eller behöver hjälpså kontakta oss gärna.

Hör gärna av dig via kontaktsidan när du vill ha hjälp ->

Till glädje och nytta, nu och för kommande generationer

Du kan också

Du kan börja köpa vårt månatliga donationspaket för att bekämpa de värsta problemen vår jord står inför idag och samtidigt tjäna pengar på det.

Detta är välgörenhet i kombination med affärsverksamhet på ett unikt sätt.

Det donationspaket du köper inkluderar;
– 2 Better Globeträd som du fårvinst
– 2 donationsträd till behövande samhällen
– 500 liter vatten till fattiga bönder
– 1,5 Euro för skolbyggnad
– 1,5 Euro för mikrofinansiering

Trädplantering motverkar uttorkning av marken, ökenspridning och den globala uppvärmningen. Dina Better Globeträd kommer även att ge dig en vinst!

Ge mera, få mera

För att bekämpa fattigdomen I Afrika måste jordbrukarna ges möjlighet att öka sina inkomster. Mikrofinansiering är ett effektivt sätt att hjälpa jordbrukarna (främst kvinnor) att hjälpa sig själva. Erfarenheter visar att nästan 100 procent av de små lånen återbetalas. På detta sätt får en jordbrukare ökad finansiering för att utveckla sin egen gård och tjäna mer pengar.

Fattiga länder måste säkerhetsställa att alla medborgare får en grundläggande utbildning. Endast på detta sätt kan de påskynda utvecklingen. Utbildning är ett viktigt verktyg för att bekämpa fattigdomen och är nyckeln till bättre välfärd. Better Globe bygger skolor I Afrika genom att stödja Child Africa, en fadderverksamhet för barn.

Donationspaket

Från ett inspelat webbinar har vi klippt en videodel som handdlar om donationspaket. Se den gärna.

Video om donationer

Är bilden för liten? Klcka på expandersymbolen.